Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“

УМБАЛ „Лозенец“ се включва в националната кампания на BIODERMA „Заедно сме в борбата срещу акнето“ с безплатни дерматологични прегледи

Тази година  Университетска болница „Лозенец“ се включва в националната кампания на BIODERMA „Заедно сме в борбата срещу акнето“ с организирането на безплатни дерматологични прегледи, които ще се провеждат на 11.10. и 18.10.22 г. от 10.00 до 12.00  ч. в болничното заведение, ул. „Козяк“, № 1 , кабинет № 3 – Медицински център.      Консултациите ще бъдат  извършвани от висококвалифицирания ни специалист д-р Веселина Бельова, със  специалности „Дерматология и венерология“ и „Естетична медицина“ .  

Заявките за безплатните дерматологични прегледи ще се осъществяват през контактната ни форма, както и на тел. 02 96 07 682.

Осмото издание на националната кампания на BIODERMA „Заедно сме в борбата срещу акнето“ стартира  утре, 5 октомври 2022 г. Всяка година проектът достига до 1,5 милиона потребители в България като една от неговите най-важни цели е младите хора да вярват повече на лекарите и да са наясно, че лечението започва с преглед при дерматолог.

От самото начало каузата на кампанията  е привличането на  вниманието на младите хора и техните родители към акнето (едно от най-често срещаните кожни заболявания като симптоматика, фактори и влияние върху качеството на живот),   предоставянето на достоверна информация и съвети от здравните специалисти, популяризирането на  ключовата роля на дерматолога в лечението и  улесняването на връзката с него.

www.zaednosme.bg

Тук може да намерите информация както за всички участващи в проекта дерматолози, така и основни препоръки за грижа кожата на пациентите с акне, митове за лечението, храненето, стреса и т.н.

Инициативата „Заедно сме в борбата срещу акнето“ е доказано резултатна, а каузата е винаги актуална – акнето е най-често срещаното кожно заболяване, което засяга 80% от тийнейджърите и 40% от младите хора над 25-годишна възраст

Кампанията традиционно се подкрепя от Български фармацевтичен съюз, Българска асоциация на помощник-фармацевтите, Асоциация на студентите по фармация в България, АСМБ, Асоциация Родители