Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“

Козметични процедури

Процедурите, извършвани от нашите медицински козметици са съобразени с индивидуалната нужда на всеки пациент. Те са неинвазивни, безболезнени, без възстановителен период, подходящи за всеки сезон и чудесна допълваща грижа за кожата.


Колагенова безиглена мезотерапия с Guna MD - tissue

С възрастта колагеновите и еластинови фибри отслабват и се разрушават. В резултат епидермисът изтънява, появяват се фини и дълбоки линии, а овалът на лицето се променя. Основният компонент в иновативния медицински препарат Guna MD-Tissue, Guna колагенът, ефективно възстановява и поддържа колагеновите нишки в матрицата на съединителната тъкан, забавя физиологичните процеси на стареене в кожата и действа като бариера срещу свободните радикали.

 

Интензивна хиалуронова терапия

Сухата кожа, без блясък и с фини линии е сред най-често срещаните проблеми, които идват с възрастта. Това се дължи на постепенно понижаващата се концентрация на хиалуронова киселина, чиято основна функция е да свързва и задържа молекулите на водата. Интензивната хиалуронова терапия връща влагата в кожата, прави я жизнена и еластична и подпомага процесите на регенерация.

 

Анти-акне терапия

Акне: това е едно от най-често срещаните дерматологични заболявания, засяга близо 85% от хората в определен етап от живота им. Появата му в тийнейджърска възраст е резултат от засиленото производство на полови хормони. След 25-годишна възраст то се активизира поради хормонален дисбаланс, причинен от стрес, от проблеми с щитовидната жлеза и обмяната, след употреба на различни медикаменти (анаболни стероиди, антидепресанти, антиконвулсанти, имуносупресори) и др.

Нашите медицински козметици работят съвместно с дерматолозите в центъра  за изготвяне на цялостна терапевтична програма за борба с акнето и белезите, които го съпътстват. Процедурите са съобразени с вида и тежестта на състоянието, с възрастта на пациента и придружаващите заболяването фактори. Комбинираният и последователен подход гарантира по-голям краен успех.