Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“

Инжекционни процедури


Ботулинов токсин

Ботулиновият токсин е най-доброто средство за третиране на мимическите линии в зоната на челото, околоочния контур, гневна бръчка (междувеждие) и в други области около лицето. Терапиите с ботулинов токсин са подходящи за хора, които имат повишена активност или повишен тонус на мускулите в областта на лицето и шията.  Съвременните естетични разбирания препоръчват приложението на ботулинов токсин с превантивна цел. Инжектирането на ботулинов токсин намалява и дори елиминира видимите линии по кожата и придава по-свежо и отпочинало излъчване. Приложен в областта на очите и челото, ботоксът може да подобри формата и позицията на веждите и така да се постигне по - отворен и изразителен поглед. Поставен в мускулни групи в долна част на лицето и шията, ботоксът значително лифтира лицето и шията. С ботокс успешно се третира прекомерното изпотяване или т.н. „хиперхидроза“  в областта на длани, стъпала, аксили.

 

Биостимулиращи хибридни филъри и бустери.

Възстановяването на жизнените функции на кожата е съществена стъпка при лечението на хронологичното стареене. Задълбочени научни изследвания показват, че за процеса на биоревитализация е важна комбинацията от аминокиселини, витамини и хиалуронова киселина. Биоревитализацията възстановява блясъка и плътността на увредената кожа, предотвратява появата на отпусната кожа, редуцира фините линии и бръчки. 

 

Персонални мезотерапии

Мезотерапията се използва за профилактика на стареенето на кожата както на лице, шия, деколте, така и на тялото. Подмладяващият и освежаващ ефект се дължи на компонентите, влизащи се в състава на мезокотейлите на базата на хиалуронова киселина, различни аминокиселини и витамини. Те активизират обмяната на веществата в кожата, компенсират недостига на жизненоважните за нея микроелементи, възстановяват водния баланс. Съставът на някои мезотерапии е насочен към повлияване на различни кожни проблеми – акне, пигментации, розацея. Ние имаме грижата персонално да изготвим мезотерапия, която ще  бъде съобразена с нуждите на вашата кожа. 

 

Дермални филъри с хиалуронова киселина

Прилагат се за различни естетични корекции:

 • оформяне контура на лицето;
 • оформяне на скули;
 • запълване на назолабиални бръчки;
 • марионетни линии;
 • радиерни бръчки над горната устна;
 • обем и контур на устни;
 • оформяне на брадичка;
 • оформяне на нос;
 • запълване на хлътналите участъци под очите.

Като подмладяваща процедура, освен че запълват бръчките, те стимулират и колагенообразуването в мястото на инжектирането, така че след разграждането на филъра, бръчката изглежда по-малко видима. Ефектът се задържа средно около 12-18 месеца, като резултатът е индивидуален и е свързан с много фактори:

 • възраст;
 • зона на инжектиране;
 • инжектираното количество;
 • качеството на кожата;
 • начин на живот;
 • здравословно състояние.

Тредлифтинг с мезоконци

Когато други методи не са удачни, лицето, шията, корема, бедрата, гърдите и ръцете могат да бъдат „армирани”, опънати и подобрени като обем и контур чрез иновационната технология на резорбируеми мезоконци със специална структура. Мезоконците са революционен метод в естетичната дерматология, който замества пластичните хирургични похвати и дава дълготраен резултат. 

 

Инжекционни процедури за разграждане на мастна тъкан, третиране на целулит, стрии, отпусната кожа на тялото

Тези терапии позволяват оформяне, контуриране и подобряване еластичността на кожата на тялото. Въвеждат се мезококтейли с дрениращо, стягащо и липолитично действие, които бързо и ефикасно повлияват натрупаните в конкретни зони мазнини, изглаждат кожата, правят я по-стегната, жизнена и еластична.

 

Терапия при косопад

Мезотерапията при косопад предствлява ефективен метод за подобряване на кръвообращението, намаляване на възпалението, неутрализира излишния DHT, стимулира колагена, увеличава размера на фоликулите, за да спре загубата на коса и да стимулира растежа ѝ. Мезотерапията доставя необходимите субстанции точно там, където е необходимо (около космения фоликул), така че:

 • косменият фоликул се стимулира да расте
 • излишъкът от DHT (дихидротестостерон) се неутрализира
 • подобрява се кръвообръщанието.

Инжекционни процедури с хиалуронидаза

Тази манипулация позволява разграждане на вече поставен дермален хиалуронов филър, който има нужда от корекция поради миграция, прекомерен обем или желание да се промени формата и овала на лицето или юасти от него.