Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“

Грижа за тялото

Чрез комбинация от апаратни процедури, ръчни масажи и мезотерапия, нашите специалисти предлагат  високоефективни, индивидуални решения за оформяне контура на тялото, редуциране локализираните мастни натрупвания и подобряване еластичността и на кожата в желаните зони.


Мастни натрупвания

Контурирането и стягането на тялото се осъществява по няколко технологии, които намаляват значително обиколките на тялото и стягат отпуснатата кожа, резултат от резки вариации в теглото. Мезотерапията за разграждане на мазнините атакува директно проблема, гарантирайки реално, бързо и трайно решение за натрупаните в конкретните зони мазнини. Редовната физическа активност и правилно хранене удължават ефекта на приложената терапия. 

 

Целулит

Целулитът представлява неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, което придава на кожата неравномерен вид, с наличие на хлътвания. Проявява се най-често в региона на таза, бедрата, ръцете и корема. Изследвания сочат, че целулитът присъства при 85 – 98% от жените, което ще рече, че това е по-скоро физиологичен феномен, а не патологичен. Дължи се на сложна комбинацията от фактори – от хормонален дисбаланс до наследственост. Добри резултати в борбата с това състояние дава провеждането на серия от мезотерапии против целулит, които действат дрениращо, стягащо и липолитично, като изглаждат кожата, правят я по-стегната, жизнена и еластична.

 

Стрии

Стриите се появяват в резултат на механично разтягане и опъване на кожата - по време на бременност, при рязко увеличаване на теглото, бързо израстване през пубертета, при хормонални разстройства и прием на различни медикаменти. Представляват симетрични розови или бели линии по кожата на корема, бедрата, ханша, гърдите. Терапията им изисква дългосрочен подход и комбинация от методи - химичен пилинг, микронийдлинг, мезотерапии, които целят увеличаване производството на колаген и еластин в зоната и корекция на атрофичните изменения.