Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“ Спортен комплекс „Лозенец“

Дерматологични процедури


Годишен скинчек

Годишният скинчек цели да проверите състоянието на Вашата кожа. С помощта на дерматоскоп се извършва профилактичен преглед на бенки и образувания. По време на консултацията с нашия дерматолог можете да изготвите индивидуален план за процедурите, подходящи за Вас, както и да получите препоръки за грижа за Вашата кожа.

 

Неоперативно моделиране на лице с дермални филъри на основата на хиалуронова киселина

Инжекционното приложение на дермални филъри представлява минимално инвазивна и нехирургична процедура, която цели възстановяване загуба на лицев обем, преструктуриране и корекция на черти от лицето, подобряване общото излъчване на лицето спрямо стандартите за естетически пропорции и красота.

 

Диагностика и отстраняване на доброкачествени кожни образования (фиброми, папиломи).

Фибромите са доброкачествени малки израстъци на епидермиса, разположени в участъците с по-нежна кожа- шия, мишници, слабини, около очите. Въпреки че липсва тенденция да малигнизират, отстраняването им се препоръчва поради риск от разпространение и увеличаване броя им, с цел да се избегне дискомфорта от механична травма–при къпане, бръснене или от естетични съображения по желание на пациента. Премахването става с помощта на електрокоагулатор, лазер, течен азот или кюрета, а третираната зона  се възстановява за около седмица до десет дни.

 

Мезотерапия

Мезотерапията е техника, базирана на повърхностни микроинжектиции, точно под епидермиса, в целевите тъкани. Терминът "meso"  идва от мезодерма или средния слой на кожата (приблизително 1 mm дълбочина). Мезотерапията е лечение, което стимулира мезодерма, като влияе върху голямо разнообразие от симптоми и заболявания. Инжектираният разтвор съдържа широк спектър от минерали, витамини, аминокиселини, нуклеинови киселини и коензими, които могат да бъдат приспособени към индивидуалните нужди на всеки пациент.

 

Химичен пилинг

Целта на пилинг терапиите е да премахнат увредения слой на епидермиса и да ускорят обновяването на клетките, разкривайки красотата на здравата кожа. Изборът на пилинг зависи от типа кожа на пациента и от състоянието й. В зависимост от състава, концентрацията  и дълбочината на действие, с пилинга може да се повлияе ефективно повяхнала кожа, пигментация, разширени пори, акне и други несъвършенства по кожата.